RO

India – Bangalore

Partener strategic: Dream a Dream

Începând din 2020, alături de partenerul nostru Dream a Dream am extins Future Acceleration Program și în India. În cadrul After School Life Skills Programme inițiat de Dream a Dream, susținem peste 4,000 de copii din familii vulnerabile din Bangalore să aibă acces la educație de calitate, în centrele educaționale ale partenerului nostru. Chiar dacă pregătirea academică este o nevoie critică, succesul pe termen lung depinde de echilibrul social și emoțional al fiecăruia și de abilitatea de a răspunde la provocări în mod creativ. Soluția propusă de cei de la Dream a Dream combină aceste două nevoi esențiale. Prin intermediul artelor creative și al sportului copiii sunt ajutați să își dezvolte creativitatea, să își descopere pasiunile, să se cunoască pe sine, să-și dezvolte gândirea critică. Ei sunt expuși unor interacțiuni care le aduc și perspective noi de înțelegere a vieții, în program fiind implicați și mentori, artiști și sportivi.
„Pandemia a fost inițial un șoc mare, pentru care nimeni nu a fost pregătit și ne-a determinat să facem o schimbare abruptă, care în general ar fi durat 5-6 ani. Provocarea pentru noi a fost să ne adresăm nevoilor de bază ale copiilor, și așa am creat programul COVID-19 Release, prin care am răspuns tuturor problemelor copiilor. UiPath Foundation a contribuit și cu oferirea de echipamente digitale copiilor din programe, ce au facilitat accesul mai ușor al copiilor la activitățile online și la programul de mentorat pe care îl oferă”, spune Pavithra K.L., de la Dream a Dream.

„Impactul este uriaș! Programele noastre au o retenție minunată, 85%, iar persoanele ce au absolvit programul devin modele pentru copiii din actuala generație. Cu ajutorul UiPath Foundation, au fost create, pentru echipa de fotbal, clipuri video cu exerciții pe care copiii să le urmeze acasă. De asemenea le-au fost oferite copiilor kit-uri cu echipament sportiv. Pentru grupa de artă, copiii au primit un kit de materiale numit „Learn at Home Kit”, iar activitățile de predare au fost mutate în online”, mai spune Pavithra. Prin acest kit, mutarea în online a fost făcută mai ușor, iar cei fără acces la tehnologie nu au rămas în urmă.
O altă componentă a intervenției noastre alături de Dream a Dream și voluntarii din UiPath India este programul de mentorat, în care voluntarii UiPath joacă un rol esențial.  Scopul programului nostru este de a-i expune pe copii unor interacțiuni și unor modele menite să le ofere sprijin emoțional, să le stimuleze creativitatea și curiozitatea și să îi ajute să dobândească noi abilități care îi pregătesc mai bine pentru viitor. Astfel, în urma unor sesiuni de pregătire temeinice, 15 voluntari din UiPath India au devenit mentori pentru 30 de copii din programele Dream a Dream. În contextul pandemiei, toate interacțiunile s-au desfășurat online.