RO

Filmul Acasă, My Home

Despre parteneriat

Trailer

Descriere

Pentru noi, 2020 a însemnat și parteneriatul cu echipa documentarului ”Acasă, My Home”- povestea unei familii cu nouă copii care a trăit peste 20 de ani în delta din inima Capitalei, forțată să se adapteze la viața socială din mijlocul orașului, odată cu atribuirea statutului de parc natural zonei în care locuiau și mutării lor în spațiul urban propriu-zis.  


Pentru Monica Lăzurean-Gorgan, producătoarea filmului ”Acasă, My Home” și Radu Ciorniciuc, regizorul filmului, parteneriatul a fost esențial pentru a duce povestea peste hotare, tocmai în Statele Unite ale Americii. Curiozitatea și interesul publicului pentru peliculă, odată cu promovarea, au completat munca depusă de întreaga echipă timp de patru ani – și a însemnat un vis devenit realitate, care ar fi fost ,,doar o muncă pe jumătate terminată” în lipsa parteneriatului nostru, așa cum menționează chiar Radu Ciorniciuc. ”Acasă, My Home” este primul documentar românesc selectat în competiția oficială de la Festivalul Sundance și câștigătorul Premiului special al juriului pentru cea mai bună imagine. Pe tot parcursul anului documentarul a câștigat numeroase premii la competiții internaționale de film, intrând chiar și în cursa pentru nominalizare la Oscar.

Ceea ce completează parteneriatul nostru este susținerea acordată familiei Enache, nevoită să se adapteze unui context urban - la care „nu puteai să fii un simplu privitor, un observator” după cum spune Monica. Întreaga familie a trecut printr-un proces complex de integrare și ne-am dorit să le fim alături printr-un pachet de sprijin integrat, adaptat nevoilor lor. 

“Credem că esențial în parteneriatul nostru a fost tocmai aspectul ăsta: promovarea filmului în Statele Unite ale Americii a avut ca scop stârnirea unor dezbateri și discuții la care noi am visat pe tot parcursul acestor patru ani pe care i-am petrecut în realizarea lui. O poveste ca asta, fără o campanie de outreach, susținută de partenerul principal, UiPath Foundation, ar fi fost doar o muncă pe jumătate terminată.”

Radu Ciorniciuc și Monica Lăzurean-Gorgan
Înapoi