RO

Programul Nurture Teachers` Potential

Despre program:

Nurture Teachers` Potential își propune facilitarea accesului profesorilor din comunitățile dezavantajate la resurse educaționale actualizate și necesare pentru o educație de calitate. De multe ori, școlile din astfel de zone nu au acces la o formare educațională adaptată nevoilor copiilor. Aceștia au nevoie de încurajare iar profesorii sunt cei care îi inspiră și îi ajută să își găsească vocea, pasiunile și îndrăzneala de a face din mâine o zi mai bună pentru ei, dar și pentru cei din jurul lor.

Ce facem alături de partenerii noștri:

Scopul parteneriatului nostru strategic cu Teach for Romania este de a le oferi profesorilor acces la pregătirea constantă de care au atâta nevoie și la tehnici moderne de predare necesare unui proces educațional de calitate, urmărind astfel îmbunătățirea performanței școlare a elevilor, prin găsirea unor metode mai bune și mai adecvate pentru a le stârni curiozitatea și interesul pentru școală. Toate aceste inițiative contribuie la reducerea abandonului școlar cu care aceste comunități se confruntă, la dobândirea curajului de a visa și de a accesa oportunități educaționale potrivite pentru un viitor mai bun.

Componentele parteneriatului nostru cu Teach for Romania:


10 profesori din județele Brașov, Buzău, Dâmbovița și Galați, aflați în cel de-al doilea an al programului Teach for România au beneficiat de training pe competențe cheie și de sprijin din partea tutorilor Teach for Romania pentru a-și consolida aceste competențe și pentru a le integra în procesul de predare. În plus, profesorii au primit micro-granturi pentru a iniția și implementa proiecte la nivelul propriilor școli sau comunități;


În intervalul februarie - octombrie 2020, 30 de profesori din sistemul public de învățământ din județele Galați, Vaslui și din București au participat la faza pilot a programului de formare Teaching as Leadership, început în luna februarie cu întâlniri offline și, odată cu venirea pandemiei, desfășurat în mediul online, cu un conținut adaptat ca atare. Prin intermediul acestui program ne propunem să sprijinim profesorii să își adapteze tehnicile și metodele de predare la nevoile specifice ale elevilor și la cerințele contextului secolului XXI;


Monitorizare și evaluare de impact -prin aceste activități ne propunem să sprijinim efortul Teach for Romania de a măsura rezultatele imediate, precum și schimbările pe termen mediu și lung pe care modelul lor de intervenție își propune să le genereze în rândul elevilor și al profesorilor din România. Astfel, partenerii noștri pot afla care sunt cele mai eficiente componente ale programelor lor și pot decide, în baza unor date concrete, ce îmbunătățiri și direcții strategice pot adopta în viitor.

Despre parteneriatul strategic cu Teach for Romania:

Teach for Romania era în toiul pregătirilor pentru academia de vară prin care trec toți profesorii din programul lor în momentul în care a venit pandemia. „Iar cursa de viteză s-a transformat într-o cursă cu obstacole”, spune Iulia Pielmuș, directoarea executivă a Teach for Romania.

”Definitoriu pentru noi în anul 2020 a fost să ieșim din zona de reactivitate, iar UiPath Foundation a fost alături de noi, îndrăznind să viseze și să creeze alături de noi, chiar și în aceste vremuri de criză”, completează Mirela Ștețco, director de training la Teach for Romania.

Ceea ce au văzut în parteneriatul nostru, este capacitatea de a crea microecosisteme educaționale, de a aduce împreună ONG-uri care au servicii complementare din social și educațional. „Și am reușit, cumva, să ne sincronizăm intervențiile, mergând către școli din comunitățile vulnerabile din Vaslui, Galați, Botoșani și Ferentari.”

„Am făcut un program nou, cap-coadă, adecvat noului context, și cursa cu obstacole s-a transformat într-o ștafetă, pentru că am avut alături de noi experți, organizații care au vrut să ne ajute să lansăm prima Academie de leadership, pedagogie digitală și învățare colaborativă. Și de-atunci suntem într-un maraton”,  iar important i se pare faptul că au rămas pe câmpul de luptă, lucru posibil și datorită sprijinului primit de la parteneri în această perioadă.

„Eu cred că asta dă miză parteneriatului și creează contextul unui impact sustenabil, indiferent că vorbim de impactul nostru (la Teach for Romania) sau că putem inspira și alte organizații să investească în educație”, spune Iulia. „Practic, misiunea și valorile noastre sunt comune; avem aceleași credințe: că e nevoie de intervenții sistemice, de abordări strategice și de sincronizare a intervențiilor între organizații.”

Iulia Pielmuș, directoarea executivă și Mirela Ștețco, director de training Teach for Romania
Înapoi